MÖGELSANERING I STOCKHOLM

Har du problem med fukt eller mögel i din bostad? Då kan det krävas professionell kompetens för att sanera möglet på rätt sätt. Södermalms miljösanering & transporter AB har specialkompetens inom fuktutredningar och sanering av mögel och förebygger mögelproblem.

Mögel är ett samlingsnamn på alla mikroskopiska svampar som växer i form av flercelliga grenade fiber (s k hyfer). De lever huvudsakligen på att bryta ned dött material, men kan växa i levande organismer som växter och insekter, t o m i människor med svår immunbrist. Mögel trivs i fuktig miljö och drabbar ofta bostäder med dålig luftventilation eller bristfälligt fuktskydd. Olika tecken på mögelangrepp kan vara fuktfläckar, bubblor i mattor, tak och tapeter eller missfärgade ytor på väggar, golv eller tak. 

Hälsorisker med mögel

Mögel är ett miljöproblem i hus och ett hälsoproblem för människor. Symtom som kan vara tecken på att det finns mögel i en fastighet är bland annat astmatiska och allergiska besvär, hudirritation, kroniska hudsjukdomar, trötthet, hosta, nästäppa. 

Åtgärda orsakerna till möglet

I samband med mögelsanering är det viktigt att ha orsakerna till möglet i åtanke. Om orsaken till problemet är höga fuktnivåer i en viss del av hemmet måste man försöka få ned nivåerna. Till exempel genom att skapa ett bättre luftflöde genom förbättrad ventilation.

Avfuktning vid vattenskador Stockholm

Vi hjälper dig med att sanera efter vattenskada i lägenheten eller i allmänna utrymmen. Södermalms miljösanering & transporter AB utför fuktutredning, fuktmätning och återställning.  Vi kan skräddarsy olika avfuktningslösningar utifrån vilken typ av vattenskada och inomhusmiljö det handlar om. Kontakta oss så hjälper vi dig att lösa problemen så skonsamt som möjligt.

VENTILATIONSRENGÖRING I STOCKHOLM

Effektiv rensning och rengöring av frånluftsventilationen i alla våtutrymmen och även i köket. Lägre energikostnad. Högre effektivitet. Längre hållbarhet.


Vi hjälper dig med mögelsanering. Vi har lång erfarenhet och stor kompetens när det gäller mögel och andra fuktproblem i hus och hjälper till med installation och service av avfuktare.


Vi arbetar med mögelsanering i hela Stockholm men främst i söderort: Södermalm, Södertälje, Vaxholm, Nynäshamn, Enskede, Årsta, Skarpnäck, Skärholmen, Hägersten, Liljeholmen, Älvsjö, Farsta, Tyresö, Nacka, Sundbyberg, Solna, Sollentuna, Norrtälje, Huddinge, Tumba, Botkyrka, Johanneshov, Haninge.